15 Întrebări pentru Georgiana Vâju

georgiana-vaju

15 Întrebări pentru Georgiana Vâju

 

  1. Bună, Georgiana. Îți mulțumesc din suflet că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări. Te rog să ne spui cine este Georgiana, cea de dincolo de cărți.

Bună Anca. Și eu îți mulțumesc pentru timp și pentru interes.

Băi, de fapt sunt un balaur cu  două capete, mă chinui o grămadă să astup unul zilnic cu machiaj, să nu se vadă. Ce-i? Nu mă crezi? :))

Ei na, sunt o femeie ca toate femeile, care muncește, care spală, face curat și gătește pentru familia și casa ei. Apoi dacă mă întrebi cine sunt din punct de vedere spiritual, habar nu am să-ți răspund, pentru că nici eu nu știu prea bine.  De multe ori nu mă recunosc în anumite iopstaze. Fac urât la indolență și ipocrizie și pentru asta am fost etichetată de multe ori ca ciudată. Dar nu mă deranjează prea tare. Decât banală, mai bine ciudată.

  1. Ce te-a determinat să îți dorești să scrii?

Gândurile și sentimentele cărora nu le dădeam de cap. Apoi oamenii din jurul meu. Să știi că foarte multe lucruri m-au îndemnat să scriu. Fiecare stare, fiecare moment pe care nu reușeam să-l descifrez mă îndemna să-l scriu.

  1. Ce te-a inspirat să scrii cartea „Nu te împiedica de mine, te implor!” ?

O serie de povești ale oamenilor cu care am intrat frecvent în contact. Apoi foarte multe din gândurile mele.

georgiana-vaju-2

  1. Știm deja că urmează și al doilea volum. Vor mai fi și altele în această serie?

Cred că mă opresc la volumul doi. Cred, dar nu promit nimic, încă lucrez la acest volum.

  1. Când ai decis ca această carte să aibă și o continuare, și ce te-a determinat să iei această decizie?

Ea avea o continuare în mintea mea doar că momentul îl voiam puțin mai departe de primul volum. M-am decis să-l trec mai repede  în cuvinte după ce am văzut reacțiile la primul volum. Am fost atât de impresionată că a plăcut ceea ce am scris și că se așteaptă continuarea încât m-am gândit că trebuie să scot la lumină și restul. Dar va trebui să fac ceva modificări în funcție de cerințe.

  1. Ai în plan să scrii și altă carte, după ce termini volumul 2 din „Nu te împiedica de mine, te implor!” ?

Oh, am multe planuri eu. Dacă mă ajută Dumnezeu și inspirația aș vrea să mai public vreo două cărți pe care le-am început deja.

  1. Te identifici cu Ana?

Da și nu. Deși am construit-o cu bucățele din mine, uneori i-am pus sau i-am luat câte ceva, în funcție de stare. Asta a făcut-o diferită de mine. Nu este personajul perfect, dar nici nu trebuie să fie. Perfecțiunea stă în cele imperfecte, ochii sau sufletul fac diferența.

  1. Care dintre personajele pe care le-ai creat este preferatul tău?

Ei, logic că Iv.  Mă mai întrebi?

  1. Ai un moment preferat pentru scris?

Nu. Scriu când mă apucă. Nu îmi programez asta. Cel mai des scriu noaptea când este liniște în casă și după ce mi-am terminat treburile casnice. Dar am avut momente când am scris și ziua sau prin diverse locuri pe unde am ajuns.

  1. Muzica te ajută să scrii mai ușor, sau îți distrage atenția de la scris?

Muzica mă ajută, mă inspiră. Dar când scriu nu ascult muzică. Când scriu mă enervează și zgomotul de la taste, si coolerul de la laptop.  Atunci trebuie să fie liniște ca să pot să-mi aud gândurile și să le dau o formă. Am încercat să scriu folosind și funcția vocală dar și aici am întâmpinat greutăți.  Vocea mea e tot gălăgie. Așa că prefer liniștea absolută.

  1. Scrii doar când simți că ai o idee destul de concretă în minte, sau încerci să scrii de fiecare dată când timpul îți permite?

Scriu doar când am câte o idee. Nu mă pot așeza să scriu dacă nu am nimic conturat.

  1. Când ai publicat cartea, ți-ai imaginat cum va fi aceasta primită de către public?

Nu prea. Mi-a fost teamă de reacția cititorilor. Încă îmi este, deși până acum a fost primită destul de bine.

georgiana-vaju-6

  1. Îți propui să te dedici unui anume stil, sau să încerci să abordezi diverse stiluri, în funcție de ideile pe care le vei avea?

Nu cred că voi putea aborda vreodata un alt stil decât acesta. Chiar dacă ideile sunt pe diverse teme, stilul va rămâne la fel.

  1. Ne poți spune câteva cuvinte despre hobby-urile tale?

Înafară de machiatul celor două capete? :))  Nu am hobby-uri ieșite din comun, cel mai mare cred că este cititul. Asta pe timp de iarnă, pentru că urăsc frigul și atunci nu-mi rămâne decât să stau în casă, la căldură sub o pătură, cu o cană de ceai cald și o carte lângă mine. Vara ai să mă găsești pe lângă vreo apă si tot cu vreo carte în mână.

  1. În final, dacă dorești să le adresezi câteva cuvinte cititorilor.

Da, vreau să le mulțumesc pentru căldura cu care m-au primit și pentru faptul că m-au făcut să mă simt mândră de mine și de munca mea. E un sentiment cu care nu m-am mai întâlnit până acum și pe care sper din toată inima să nu-l risipesc. Vă iubesc pentru că mi-ați adus atâta bucurie în suflet!

Îți mulțumesc, încă o dată, pentru ca ai răspuns la întrebări. Felicitări pentru succesul de până acum, și multă inspirație și succes în viitor!

 georgiana-vaju-5

 

0 thoughts on “15 Întrebări pentru Georgiana Vâju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.