În loc de top al cărților citite în 2016

Am văzut că se fac liste cu top-uri ale cărților citite în 2016. Nu o sa fac un top, mi-ar fi și greu, pentru că nici măcar nu mai știu toate cărțile pe care le-am citit. În schimb, o să spun ce m-a impresionat în acest an, din punct de vedere literar.

Anul 2016 a fost anul în care am descoperit autori români contemporani. Am descoperit, cu bucurie, că avem autori extrem de talentați, cu un potențial deosebit pentru a scrie cărți interesante, captivante, extraordinar de bune.

Am auzit odată spunând-se ca Romania a avut întotdeauna scriitori foarte buni. Da, este adevărat, iar acest lucru nu este valabil doar la timpul trecut, ci și la prezent: avem scriitori foarte buni!

Trebuie să recunosc faptul că la început am fost ușor reticentă la ideea de a citi autori români contemporani. Nu mă întrebați de ce, pentru că nu știu nici eu. Noroc cu recenziile pe care le vedeam tot mai des, pe diverse site-uri, blog-uri, și chiar pe Facebook. Acestea mi-au dat nu doar încredere, ci chiar m-au tentat să descopăr și eu ce se ascunde dincolo de coperțile minunate, atrăgătoare, pe care le vedeam zi de zi pe diversele pagini de internet.

Încet-încet, am început să achiziționez diverse cărți scrise de autori români contemporani. Am reușit să citesc doar o mică parte din cărțile pe care mi le-am cumpărat, asta să nu mai spun de cât de multe mi-am dorit să mai fi cumpărat… Totuși, am speranța că în viitor, voi reuși să le descopăr și pe celelalte, deoarece acum sunt sigură că merită.

Ei, care a fost părerea mea după ce am citit prima carte din categoria “scrisă de autori români contemporani”? Am fost captivată! Mi-am spus: “Wow, noi chiar avem autori foarte buni, talentați. Trebuie să îi descopăr pe cât mai mulți, să le citesc cărțile, sa văd ce comori se ascund în țara noastră, pe plan literar.” Și așa, am continuat. Pot să spun că de atunci, rar am mai pus mâna pe vreo carte străină, am încercat să citesc cât mai multe cărți scrise “la noi”.

Și, ca sa nu o mai lungesc cu vorba, vă invit să vedeți lista mea cu cărțile citite, din literatura română contemporană. Ca să nu existe nici o neînțelegere, le voi scrie nu ca pe un top, ci în ordinea în care le-am citit (da, le-am ținut evidența! 😃 ):

Rodica Mijaiche – “Anotimpul iubirii”

Adrian-Petru Stepan – “Fiecare zi e uimitoare”

Theo Anghel – “Rochia aurie”

Theo Anghel – “Întoarcerea”

Theo Anghel – “Chaos”

Theo Anghel – “Dincolo”

Raluca Butnariu – “Regăsire”

Marina Neagu – “Frumuseți monstruoase”

Theo Anghel – “Purgatorio”

Rebecca Radd – “Destinule, să te vedem ce poți”

Natașa Alina Culea – “Lupii trecutului. Sofia”

Alis Tieran – “Xantoria – vol 1”

Andres – “Încă o dorință (ebook)”

O. G. Arion – “Ultimul Viking”
O. G. Arion – “Te voi găsi”
O. G. Arion – “Dincolo de timp”

Natașa Alina Culea – “Natașa, bărbații si psihanalistul”

Rodica Mijaiche – “Secrete”

Natașa Alina Culea – “Marat”

Natașa Alina Culea – “Nopți la Monaco”

in-loc-de-top-cu-cartile-citite-in-2016
inca-o-dorinta-andres

0 thoughts on “În loc de top al cărților citite în 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.