„Secrete” – Rodica Mijaiche

15310614_10154934409269406_251737146_n

„Secrete” – Rodica Mijaiche

 

Am așteptat cu nerăbdare să citesc noua carte a Rodicăi Mijaiche, „Secrete”. Iată că i-a venit rândul, iar așteptarea s-a dovedit că a meritat, cu vârf și îndesat! Cartea „Secrete” este una deosebit de frumoasă, este exact ceea ce obișnuim să numim „o carte bună”. După ce am citit-o, singurul meu gând este că într-adevăr, această carte poate fi cu ușurință comparată cu orice carte scrisă de autoare de renume internațional.

M-am pierdut în paginile cărții „Secrete”, care este una deosebit de bună. Are în ea de toate, într-un echilibru perfect, aș îndrăzni să spun. Este o combinație ideală de iubire, erotism, acțiune și suspans.

Cartea „Secrete” prezintă, în paralel, trei povești de iubire. Mi-a plăcut modul în care autoarea a reușit să prezinte cele trei povești, fără a îngreuna citirea cărții. În prim plan, se regăsesc două cupluri: cel format din Marina și Sebastian, și cel format din Alexa și Albert. În plan secundar, este prezentat cuplul format din Lindsey și Lucas.

Cele trei cupluri sunt legate între ele, întrucât Marina și Alexa sunt prietene, și lucrează împreună, în atelierul de restaurări de obiecte de artă. Ele primesc un tablou de la domnul Martin, din Londra, pentru a-l restaura. Însă pentru a reuși să îi redea frumusețea, ele încearcă să descopere povestea care a stat la baza picturii. Astfel află despre iubirea dintre Lindsey și Lucas, o poveste care a avut loc în Londra, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Însă lucrurile devin complicate pentru cele două prietene, în momentul în care Mihnea planifică furtul tabloului. Mihnea, personajul negativ al cărții, este un om total lipsit de caracter, un bărbat care nu se dă înapoi de la nici o nelegiuire. De la ideea furtului, lucrurile încep să o ia razna, astfel că el nu se mulțumește cu planul inițial, ci devine obsedat de Marina. Acesta devine o adevărată amenințare atât pentru Marina, cât și pentru Alexa. Însă viața are surprizele ei pentru toată lumea, astfel că răul se dovedește a avea beneficiile sale, pentru cele două prietene.

Planul lui Mihnea îl readuce pe Sebastian în viața Marinei, după ani de zile în care cei doi doar au visat la iubirea lor. Însă lucrurile nu sunt întotdeauna simple, iar pentru a trece cu bine peste toate greutățile și obstacolele care le apar în cale, fiecare dintre personaje trebuie să recurgă la compromisuri și să ia decizii de care depinde viața lor. Deși Alexa și Albert se iubesc, temerile Alexei o determină să pună adeseori la îndoială relația dintre ei. Iar în ceea ce o privește pe Marina, aceasta acceptă cu greu riscul de a se lăsa din nou pradă sentimentelor pe care le are pentru Sebastian.

Un alt personaj important în viețile lor este Snake, care deși apare ca un personaj rău, se pare că ascunde în adâncul sufletului o înclinație către bine. Însă care este rolul lui în poveste, și cum va influența el evenimentele ce au loc în viața celorlalte personaje, vă las să descoperiți, citind cartea.

Tot ce pot să vă spun este că veți descoperi o multitudine de intrigi, secrete, sentimente uneori contradictorii, și povești care vă vor aduce uneori zâmbete, alteori lacrimi.

O să vă redau și câteva pasaje, ca să vă faceți o mică idee despre stilul în care este scrisă această carte, pe care eu o recomand din toată inima!

„- Ei, nu trebuie să plângi, trebuie doar să știi ce vrei de la tine. Și eu cred că știi, dar nu vrei să mai suferi. Ok, ai dreptate, nimeni nu vrea să sufere. Dar dacă te ferești de suferință, nu vei ști nici să iubești, pentru că ele vin câteodată împreună.”

 

„Snake îl prinse de reverele cămășii și-l ridică cât era de greu, iar cu respirația întretăiată de la efortul depus și cu furia spumegândă îi scuipă în față cuvintele:

– Niciodată, absolut niciodată, nu violezi o femeie. Femeia este ceva sfânt. Nu o atingi decât cu o floare, iar asta dacă-ți permite ea.”

 

„Alexa mergea cu capul lăsat ușor într-o parte, iar un zâmbet calm i se așternu pe chip. Era ceea ce așteptase de atâta timp. Pe el îl așteptase toată viața. Știa că după toate nenorocirile ce i se întâmplaseră, ceva bun trebuia să i se întâmple. Acum sufletul ei era liniștit, mintea calmă, doar bătăile inimii îi trădau emoțiile. Îl iubea și știa că și el o iubea la rândul lui.”

 

„Ochii lor se întâlniră. Era prea multă dragoste acolo, erau regrete, erau diferite stadii ale iubirii.”

 

„O fărâmă de bunătate renăscuse în el, era ceva ce crezuse de mult uitat. În pieptul lui nu mai simțise nimic de o bună bucată de vreme. Exista doar. Nu mai trăia cu adevărat de când pierduse singura ființă pe care o iubise cu adevărat.”

 

„Pentru prima dată, de foarte mult timp, Marina râse din toată inima. Adorabil nu era un cuvânt pe care să-l poată folosi pentru a-l caracteriza pe Sebastian. Mai degrabă arogant, superprotector, încăpățânat și ar mai fi fost câteva cuvinte care i-ar fi venit în minte dacă se gândea la Sebastian și niciunul nu era nici pe aproape de adorabil.”

Cartea poate fi achiziționată aici.

0 thoughts on “„Secrete” – Rodica Mijaiche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.