„Te voi găsi” – O. G. Arion

te voi găsi

„Te voi găsi” este al doilea volum din Seria Nemuritor, scrisă de O. G. Arion. Povestea continuă cu și mai multe personaje interesante, întâmplări inedite, și o doză bine-venită de suspans. Desigur, nu lipsește nici mult-iubitul umor.

La început, o găsim pe Victoria, care își continuă viața cu îndeletnicirile sale de zi cu zi, așteptând cu nerăbdare reîntoarcerea iubitului său, Arrio. Acesta este plecat, împreună cu vikingul Ian, prin lume, cu misiunea de a împrăștia comoara care le-a creat atâtea probleme și neplăceri în trecut.

Lucrurile sunt date peste cap, în momentul în care Arrio dispare, fără urmă. Ian o anunță pe Victoria despre dispariția iubitului ei și, așa cum este normal, Victoria decide că este de datoria ei să se implice în căutarea lui Arrio. Astfel, împreună cu nemuritorul Ian, și cu elfa Serena, pornesc într-o aventură ce are să-i poarte prin diverse țări și locuri. În calea lor, întâlnesc o mulțime de persoane și de creaturi, mai mult sau mai puțin dornici să le ofere sprijinul necesar.

Căutările lui Arrio

Căutarea este departe de a fi una ușoară, cu atât mai mult cu cât viața Victoriei este amenințată în timpul căutării. Astfel, alături de misiunea lor de a-l găsi cât mai curând pe Arrio, ei sunt nevoiți să facă față amenințărilor și atacurilor asupra Victoriei.

După o serie de căutări, evenimente și drumuri care au să-i poarte prin diverse locații, personajele reușesc să dea de urma lui Arrio. Însă chiar și așa, situația nu devine deloc mai ușoară pentru ei, întrucât trebuie să se confrunte cu diverse creaturi fantastice, unele dintre ele făcând parte chiar din familiile originare ale diverselor rase care au existat la începutul Lumii.

Cu multă strădanie și cu o implicare extraordinară din partea Victoriei, precum și a altor personaje, cei trei parteneri reușesc să dea de urma lui Arrio. Însă cum se vor desfășura evenimentele de aici încolo, încercările prin care va trece Victoria pentru a-și salva iubitul din mâna celor care l-au răpit, precum și finalul poveștii, le veți afla doar citind cartea.

Personajele evoluează și trec prin încercări care mai de care mai dificile

Ce mi-a plăcut mie în mod deosebit la acest al doilea volum al seriei, a fost evoluția personajelor, precum și a acțiunii. Descoperim personaje schimbate, în special Victoria, care apare ca o persoană mai puternică, pe toate planurile. Dacă în primul volum, era încă la începutul călătoriei sale în viață, încercând să accepte cu ușurință lucrurile ireale care i se întâmplau, acum o regăsim plină de curaj, încrezătoare în puterea sa de a ajuta în căutările lui Arrio. De asemenea, descoperim că Victoria nu mai este chiar femeia obișnuită, pe care am cunoscut-o la început. Odată cu acceptarea în viața ei a fantasticului, ea însăși devine una dintre persoanele cu puteri inimaginabile, pe care trebuie să și le descopere și să învețe să le stăpânească. Deși este pusă în fața unor atacuri violente, nu se lasă descurajată, ci ia atitudine, se implică, și face lucruri pe care nu și le-ar fi imaginat vreodată că ar fi capabilă să le facă.

Iar în ceea ce privește acțiunea, aceasta este mult mai intensă decât cea din primul volum. Deși regăsim și aici partea de realitate, cu oamenii ei obișnuiți, acțiunea devine concentrată pe partea de fantastic. Sub ochii cititorului, se desfășoară evenimente deosebite, care impresionează prin modul în care sunt povestite.

Te voi găsi – un volum alert și plin de suspans

În acest volum, acțiunea decurge într-un ritm destul de alert. Iar în momentul în care cititorul are impresia că situația se rezolvă, și lucrurile încep să reintre pe făgașul normal, suspansul este din nou introdus.

În ceea ce privește stilul de scriere, acesta este, ca și în primul volum, unul lejer, cu tentă umoristică și chiar ironică. În opinia mea, stilul acesta de a scrie se îmbină într-un mod inedit cu suspansul poveștii, cu personajele fantastice create de către autoare. Limbajul ironic al Victoriei mi se pare contrastant cu seriozitatea pe care o emană anumite personaje, acesta fiind unul dintre lucrurile ce fac această carte să fie una excepțională.

În final, vă prezint câteva dintre pasajele mele preferate din această carte:

„Mirosea puternic a alcool, iar ochii îi luceau ciudat pe fața ascuțită. Am remarcat că își făcuse probabil o operație estetică, pentru că fruntea îi era anormal de netedă, ca și cum pielea îi fusese întinsă cu fierul de călcat.”

 

<„…și nu știi absolut nimic despre schelet?”

„Absolut nimic. Mă pregăteam să vin la dumneavoastră, ca să discutăm despre eseul meu când v-am văzut fugind.”

„Deci nu ai nici cea mai vagă idee cine este…”

„Scheletul? Oh, probabil cineva care vă aștepta de prea mult timp.”>

 

„- Evident, m-am strâmbat eu. De ce nu? Acum mai trebuie să îmi spui că există vrăjitori și că mâine mergem în vizită la Hogwarts, am pufnit.”

 

„Am simțit o satisfacție nebună când am pocnit-o pentru a doua oară, dar bucuria nu a durat prea mult pentru că mâinile ei deja se întindeau spre fața mea. Ok, era timpul să mă bat ca o fată.”

 

„M-am ferit la timp și i-am administrat o lovitură de cot în spate, exact între omoplați. Putea să fie ea vrăjitoare, druidă sau Harry Potter, dar nu avea cum să nu simtă durerea provocată de acea lovitură.”

 

„Arătam ca două fete cuminți și respectabile care discutau despre ultimele modele de goblen, șosete și rețete de brioșe. Mai-mai că ne și vedeam împletindu-ne părul reciproc.”

Cartea „Te voi găsi” de O. G. Arion poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Up.

Tot pe site găsiți și pachetul complet al seriei Nemuritor

Citiți și:

Ultimul viking

Dincolo de timp

Prin cenușă de visuri

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești

0 thoughts on “„Te voi găsi” – O. G. Arion

  1. SUPER PREZENTARE DRAGA MEA,MI-A PLACUT MULT,ASA CA TREC SI VOL 2 PE LISTA MEA.Am primul volum,recunosc necitit,dar,sper sa pot rezista pana la finalul celor cinci,si asa sa citesc seria linistita!

    1. Mersi, iubita. Intensitatea creste cu fiecare volum. Chiar iti recomand din toata inima seria aceasta. Stiu, si pentru mine e greu sa le astept si pe restul. Mai am volumul 3, pe care o sa-l citesc acum, iar apoi am ce astepta pana la urmatoarele doua…Dar sunt sigura ca merita. 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d