„Ultimul viking” – O. G. Arion

ultimul viking

„Ultimul viking” este primul volum din seria Nemuritor, scrisă de Oana Arion. Este o poveste fascinantă, în care mitologia se împletește extraordinar de frumos cu realitatea în care trăim. Personajele din lumea pe care o cunoaștem sunt puse în fața unei realități greu de acceptat, și anume una în care există o diversitate de creaturi mistice și magice, precum vampiri, vârcolaci, berserker-i, Zei, demoni, wyvern-i, uriași, precum și alte specii.

În momentul în care am deschis cartea, am pășit într-o lume magică, absolut fermecătoare, care m-a atras iremediabil cu splendoarea ei. Personaje de-a dreptul uimitoare și-au făcut loc în peisajul creat chiar sub ochii mei.

Însă, înainte de toate, ceea ce m-a fermecat complet a fost stilul deosebit de lejer al autoarei, dialogurile, replicile și gândurile cu o tentă umoristic-ironică. Acest stil este exact genul de scriere care este capabil să creeze deliciul întregii cărți. Povestea este spusă la persoana întâi, ceea ce face lectura să fie una deosebit de ușoară. Cititorului îi este ușor să urmărească firul narativ, astfel că întreaga acțiune pare să se desfășoare chiar în fața privirii sale.

Iar în ceea ce privește descrierile, acestea sunt departe de a fi plictisitoare. Dimpotrivă, stârnesc interesul și imaginația cititorului, ajutându-l să participe activ la întreaga scenă conturată.

Legende străvechi și personaje fantastice

„Ultimul viking” ne poartă într-o lume diferită față de cea pe care o cunoaștem noi. Legende străvechi, povești mitologice, blesteme și personaje desprinse dintr-o lume a fantasticului, se împletesc într-un mod absolut natural cu lumea reală, așa cum o percepem noi.

Personajul principal este Victoria, care este, totodată, și cea care povestește. O întâlnim de la început, când aflăm despre ea că este o femeie obișnuită, cu o viață ușor banală chiar, lipsită de evenimente interesante. Asta până într-o seară, când toate iau o turnură interesantă. Fericită că a doua zi urma să aibă loc inaugurarea noii sale cafenele – visul ei devenit realitate –, Victoria pornește spre casă. Însă nu ajunge să pășească prea departe de pragul cafenelei, deoarece atenția sa este atrasă de un sunet, venit din „intrarea în gangul care ducea în spatele clădirii”. Din dorința de a afla ce se întâmplă, Victoria pășește în întunericul străzii, iar din acel moment, totul se schimbă pentru ea.

Găsește un străin rănit, care însă refuză să primească ajutor. În schimb, îi îndeasă Victoriei o monedă în mână, cu rugămintea de a păstra secretul. De aici, aventura Victoriei începe. Pusă în fața unei promisiuni făcute necunoscutului, ea este nevoită să accepte ideea că în lume există și alte lucruri și creaturi, decât cele pe care le-a cunoscut până acum.

O nouă viață pentru Victoria

În viața ei, apar de acum noi persoane, care îi întorc lumea peste cap, și îi deschid calea către sentimente pe care le-a ținut adânc ascunse. Dacă până acum, Victoria considera că în viața ei nu este loc și timp pentru iubire, sau orice alt gen de relații, de acum este nevoită să accepte faptul că inima nu poate fi controlată după propriul plac.

Îi cunoaște pe Liam, polițistul care se ocupă de cazul misterios al necunoscutului din gang, pe Arrio Raul, care va ocupa un loc deosebit de important în viața ei, de acum încolo, pe Ian, care se dovedește a fi chiar ultimul viking, dar și numeroși alți oameni – sau creaturi – pe care îi va avea de acceptat, sau de confruntat, după caz.

După ce reușește să afle care este povestea monedei primite de la străinul din gang, Victoria începe o nouă aventură, în care nu mai este o simplă femeie, cu o viață banală. De acum, ea trebuie să facă față unor situații-limită, să ia decizii care pot pune în pericol viața ei, sau pe a celor apropiați, și să demonstreze că este capabilă să își ducă misiunea la bun sfârșit.

Ultimul viking deschide o serie extraordinară

Dacă va reuși să își îndeplinească rolul dobândit odată cu acceptarea monedei de la străin, și cine îi va fi alături la final, veți afla doar citind cartea. Recomand „Ultimul viking” din toată inima, și vă doresc „Lectură plăcută!”.

Iar înainte să închei, vă voi prezenta câteva pasaje din carte, care mi-au plăcut enorm. Desigur, au fost mult mai multe, însă vă las pe voi să descoperiți magia acestei cărți.

„Sunt scundă, mult mai scundă decât frații mei; de fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, eu sunt cea mai scundă din familie și nu sunt nici pe departe vreo slăbuță, ci doar bine alcătuită și modelată în părțile esențiale. Ca să fiu în totalitate sinceră, port măsura 10, iar în momente de agonie sentimentală, garnisită cu porții generoase de înghețată și ciocolată cu mentă, mărimea 12 devine înspăimântător de confortabilă.”

„Am mascat o ușoară stare de iritare pe care o simțeam schițând o mică reverență și servindu-i zâmbetul numărul 15, adică toți dinții la vedere, asortați cu gropițe în obraji.”

„Am considerat că era timpul să leșin puțin. Și chiar am făcut-o, căzând ca un copac retezat.”

„Cu gesturi mecanice am adus găleata și mopul, gata să mă apuc de treabă. Era prima oară când curățam un cadavru în felul acesta. Stai puțin! Era prima oară când aveam de-a face cu unul.”

„- Un ultim sfat, doamnă. Să nu ai încredere în vampiri. Dar, dacă o faci și sunt demni de încrederea ta, poți să îți pui viața în mâinile lor.”

„Era mort, dacă mă luam după mânerul cuțitului imens care îi ieșea din piept și după balta de sânge care se întindea sub el.”

Cartea „Ultimul viking” de O.G. Arion poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Up.

Tot pe site găsiți și pachetul complet al seriei Nemuritor

Citiți și:

Te voi găsi

Dincolo de timp

Prin cenușă de visuri

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești

16 thoughts on “„Ultimul viking” – O. G. Arion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.