„Rochia aurie” – Theo Anghel

rochia-aurie-theo-anghel

 

„Rochia aurie” a autoarei Theo Anghel este o carte deosebit de frumoasă și de romantică. Citind-o, am rămas în primul rând plăcut surprinsă de modul în care autoarea a reușit să scrie atât de frumos, să construiască o poveste de iubire pe cât de ireală, pe atât de minunată.

Trebuie să spun că această carte mi-a lăsat sentimentul acela de „Wow”. Cu un talent deosebit, autoarea a creat personaje pe cât se poate de reale. Oricând ai putea întâlni o Ana, sau chiar un Adonis. Totuși, mai rar dai peste un Mason Hart, care pare – sau chiar este – imaginea bărbatului ideal. Iar în ceea ce privește acțiunea cărții, aceasta este extrem de interesantă, astfel că te determină să citești cartea cât de repede poți, pentru a afla ce se va întâmpla în continuare cu personajele.

În jurul poveștii de iubire dintre Ana și Mason, autoarea construiește diverse întâmplări și evenimente care îl țin pe cititor cu sufletul la gură. Astfel, stilul romantic al acestei cărți este însoțit de acțiune și suspans, care adaugă condiment cărții.

Dar ajunge cu impresiile mele despre carte, acum este timpul să vă povestesc puțin despre ea. „Rochia aurie” ne prezintă povestea Anei Simion, care a ajuns să trăiască în America, din dorința părinților săi de a avea un trai mai bun. Pe când Ana avea doar șase luni, tatăl ei le părăsește, iar mama ei îi oferă Anei totul, mai puțin afecțiunea.

Ana este instructor de fitness, fapt ce îi asigură o situație financiară acceptabilă. Însă viața ei se împarte între muncă și casă, iar ea are puține prietene. Mara, una dintre puținele persoane semnificative din viața Anei, decide să îi aranjeze acesteia o întâlnire pe nevăzute. Deși nu este de acord, Ana nu prea are cum să o convingă pe Mara să renunțe la planul ei, astfel că ajunge să meargă la întâlnirea cu un necunoscut. Această întâlnire se dovedește a fi nu doar un eșec, ci un adevărat dezastru. Iată cum începe întâlnirea dintre cei doi:

„- Eu sunt Adonis! se prezentă el.

Frumos de pică și-l cheamă Adonis, gândi amuzată.

– Desigur! spuse ca pentru sine, abia reținându-și zâmbetul.

– Poftim?

– Am spus că-i un nume frumos!

– Mulțumesc lui Dumnezeu, nu ești urâtă! reluă el după o scurtă pauză.

– Ce vrei să spui?

Mara are numai prietene urâte, spuse el cu o sinceritate dezarmantă. Dar văd că tu ești bună de tot!”

De aici, întâlnirea lor merge din rău, în mai rău. Astfel, Adonis ajunge să o atace pe Ana chiar în toaleta localului în care s-au întâlnit. În ultimul moment, însă, apare un necunoscut, care o salvează. Iar de aici, începe adevărata poveste.

Aflăm ulterior că necunoscutul se numește Mason Hart, și provine dintr-o familie bună. Însă, în ciuda faptului că Mason este un bărbat extrem de arătos, un bărbat de succes, și cu posibilități materiale de nedescris, viața Anei se complică din momentul în care îl întâlnește.

Între cei doi se înfiripă cu repeziciune sentimente de iubire, însă lucrurile sunt complet date peste cap de diverse persoane din jurul lor. Relația dintre ei este pusă la grea încercare, din cauza lui George, fratele lui Mason. Puși în fața diverselor evenimente care apar în viața lor, dar și a celor din jur, cei doi trec prin diverse emoții. Sentimentele Anei sunt puse la încercare, iar fericirea ei alături de bărbatul iubit este pe muchie de cuțit, atunci când în peisaj apare o persoană importantă din trecutul lui Mason.

Dar oare cum vor reuși ei să depășească toate obstacolele care le apar în cale? Va reuși Mason să scape de greșeala din trecut, care îi amenință relația cu femeia mult-iubită, Ana? Dar este Ana dispusă să îl ierte? Veți afla răspunsul la aceste întrebări doar citind cartea.

0 thoughts on “„Rochia aurie” – Theo Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.