„Înainte să te cunosc” – Jojo Moyes

inainte-sa-te-cunosc-jojo-moyes

„Înainte să te cunosc” – Jojo Moyes

 

Deși sunt sigură că majoritatea dintre voi ați citit deja „Înainte să te cunosc”, de Jojo Moyes, îmi doresc să vă împărtășesc și opinia mea legată de această carte. Voi începe prin a vă spune că mi-a plăcut enorm, este o carte deosebit de frumoasă, și încărcată cu emoții. Am plâns la final, așa cum probabil a făcut-o toată lumea care a trăit această carte în timp ce o citea.

Dar adevărul este că nu mi-a plăcut de la început. Mai bine spus, mi s-a părut o carte frumoasă, dar nu neapărat interesantă, nu tocmai genul acela de carte pe care nu o poți lăsa din mână până nu o dai gata. Ei bine, cel puțin nu de la început. Ca să fiu pe deplin sinceră, abia după ce am citit primele 100 de pagini, am reușit să îmi schimb părerea. De acolo, am devenit complet captivată, și am fost cuprinsă de emoțiile transmise. Iar acum, să vă povestesc puțin despre carte, asta în cazul în care nu ați citit-o încă.

Cartea „Înainte să te cunosc” începe cu un Prolog, în care îl întâlnim pe William Traynor, un bărbat complex, care iubește afacerile, dar și aventura. Viața însă îi rezervă o surpriză extrem de neplăcută, în momentul în care Will suferă un accident de motocicletă, care îl transformă într-un paraplegic. Noul său statut îl determină să nu mai găsească nici un scop al vieții.

Însă viața lui se schimbă în momentul în care părinții săi angajează o nouă îngrijitoare pentru el – pe Louisa Clark. Ea este o fată simplă, provenită dintr-o familie tradiționalistă, unită. Dacă la început, cei doi nu par să se agreeze reciproc, lucrurile se schimbă în scurt timp, iar între ei încep să înflorească sentimente profunde.

Will însă are un plan bine construit și întipărit în minte, sătul de situația din care nu vede nici o ieșire. Astfel că, nedorind să mai depindă de alții, sau să fie tratat ca un om venit parcă din altă lume, el și-a planificat moartea – o sinucidere asistată și acceptată.

Fără să știe la început, Lou este angajată pentru a-l determina pe Will să își schimbe părerea despre viață și să renunțe la sinucidere. Odată ce află adevărul despre scopul pentru care a fost angajată pe o perioadă de doar șase luni, Louisa este tentată să renunțe. Însă părerea ei se schimbă, și, ambiționată de sentimentele pe care le dezvoltă pentru Will, încearcă din răsputeri să îi insufle acestuia pofta de viață.

Dar va reuși ea, oare să îl determine pe Will să își accepte soarta? Sau decizia lui va rămâne neschimbată, în ciuda tuturor eforturilor ei de a-l ajuta? Răspunsul la aceste întrebări le veți afla doar citind cartea.

Pe parcursul cărții, vom lua parte alături de personaje, la încercările disperate ale Louisei de a-l determina pe Will să vadă lucrurile frumoase pe care viața i le poate oferi, chiar și în situația în care se află. De asemenea, vom fi părtași la momente romantice care apar între cei doi, vom trăi alături de ei o poveste frumoasă, încărcată de sentimente uneori contradictorii. Îi vom fi alături Louisei în încercările uneori grele de a-i aduce bucurie lui Will. Vom vedea cum Will trece prin diverse stări psihice, care uneori aduc tristețe, alteori speranță în sufletul Louisei.

Vom râde și vom plânge alături de personaje, ne vom bucura și ne vom revolta, în funcție de trăirile acestora. Iar la final, suntem puși în fața realității. Care este aceasta? Vă invit să o descoperiți chiar voi.

0 thoughts on “„Înainte să te cunosc” – Jojo Moyes

  1. Am citit cartea. Mi-a placut mult. Personal l-am inteles pe Will. M-au enervat parintii lui Lou dar si ai lui Will

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.