„Încă o dorință” – Andres

inca-o-dorinta-andres

„Încă o dorință” – Andres

 

Wow! Pur și simplu „WOW”!

Trebuie să recunosc faptul că mi-a plăcut dintotdeauna să citesc literatura chick lit. Însă ce nu credeam vreodată, era că și noi, românii, putem avea, printre noi, o autoare care să reușească să scrie o carte de genul chick lit, care să se ridice la nivelul celor scrise de autoare străine, și citite de toată lumea. Citind „Încă o dorință”, începeam deja să mă conving de faptul că Andres nu doar a reușit, prin această carte, să se ridice la nivelul autoarelor internaționale de chick lit, ci chiar să le depășească, pe multe dintre acestea. Da, crede-ți-mă, nu exagerez deloc, și îmi asum în totalitate cuvintele, când spun că Andres este, cu siguranță, talentată la această categorie.

Și acum, cartea… ei bine, este de la sine înțeles faptul că „Încă o dorință” m-a atras încă de la titlu! La urma urmei, cine nu are dorințe? Și cine nu ar vrea, adeseori, să aibă șansa la încă o dorință? Dar lăsăm titlul în urmă și pornim în călătorie, printre cuvinte, rânduri și pagini…

„Încă o dorință” este o carte despre prietenie, iubire, și despre dorințe. O realitate, descrisă într-un mod surprinzător, care te face să simți fiecare cuvânt, cu toată ființa ta.

De la început, facem cunoștință cu Ana, o fată care s-a plictisit de rutina ei zilnică, de la job. Singurul lucru care o mai scoate din toată această rutină sunt întâlnirile săptămânale cu prietenele ei. Ei bine, chiar și aceste întâlniri sunt, pentru ea, ascunse de ceața pe care job-ul supra-solicitant o așterne peste viața ei. Ajunsă într-un punct în care nu își mai suportă rutina zilnică, viața, și nici pe ea însăși, Ana ia o decizie impulsivă, și decide să renunțe imediat la job, și să plece într-o vacanță în … Bora Bora! De aici, totul se schimbă pentru ea.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii, pentru a nu strica magia cititului, însă vă voi spune că viața ei este complet dată peste cap, din momentul în care, ajunsă în Bora Bora, decide că este momentul să se lase în voia sorții, măcar pentru puținul timp pe care îl are la dispoziție, departe de casă, și de toată lumea care o cunoaște. Va întâlni iubirea – sau vor fi mai multe iubiri? Asta, veți afla doar citind cartea, pentru că eu nu vreau să dezvălui acest secret. Atât vreau să vă spun, că suspansul este acasă la el în această carte. Veți trece rapid de la bucurie la furie, de la râs, la plâns, de la nerăbdare la dezamăgire – nu față de carte, nici vorbă, ci față de diverse personaje sau evenimente. Este o carte complexă, din punctul de vedere al sentimentelor pe care le trezește în cititor.

Fiecare cuvânt, fiecare paragraf, și pagină citită, m-a purtat printr-o poveste de viață, care este descrisă într-un mod excepțional. Am trăit alături de Ana fiecare moment, fiecare eveniment din viața ei. Am zâmbit, am râs, și m-am bucurat alături de ea. Dar am luat parte și la suferința ei, am plâns alături de ea. Și nu oricum, ci de parca aș fi trăit eu însămi fiecare stare de spirit a Anei, fiecare întâmplare prin care a trecut.

Pe parcursul cărții „Încă o dorință”, am asistat la transformarea Anei, de la o fată obișnuită, captivă în ritmul atât de obositor al vieții, al realității în care trăim, la o femeie trecută prin cele mai grele încercări pe care viața i le poate oferi.

Din punctul meu de vedere, cartea este scrisă într-un mod extraordinar, este o adevărată reușită în a prezenta realitatea, așa cum o trăim cu toții, fiecare în propriul stil. Sunt convinsă că fiecare dintre noi ar putea fi o Ana. Fiecare avem dorințe, speranțe, dar și amintiri. Dar oare câți dintre noi ar putea să se dezvolte, asemenea unui fluture, după ce viața îi îndeplinește dorința într-un mod diferit de cel așteptat?

Așa cum ne recomandă Andres, și eu mi-am pus o dorință când am început să citesc această capodoperă. Dacă mi se va îndeplini sau nu, rămâne de văzut. Însă acum, după ce am citi cartea, mai am încă o dorință, pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Dorința mea este ca și voi să citiți cartea „Încă o dorință”. Vă garantez că nu veți regreta! O puteți achiziționa de aici.

La final, nu mă pot abține să nu vă ofer câteva citate din carte, care mi-au ajuns direct în suflet.

„Rămase câteva minute pe pod, privind o barcă ce se îndepărta încet. Un cuplu se lăsa purtat de apă. Erau un el şi o ea foarte fericiţi, pierduţi unul în privirea celuilalt. Cum de au cuplurile această lumină, parcă radiază ca un corp ceresc. Iubirea… numai iubirea are această putere! Şi totuşi, iubirea era foarte departe de ea. Erau momente, ca acesta, când şi-ar fi dorit să iubească, să fie iubită, când avea nevoie de cineva care s-o ţină în braţe sau alături de care să se trezească dimineaţa. Amintirile însă reveneau şi o întorceau din drum.”

 

 „Ziua aceea trebuia să fie pentru ea un nou început. O să închidă acel capitol dureros al vieţii ei şi o să meargă înainte. Viaţa e prea frumoasă ca să trec prin ea pur şi simplu. Viaţa naşte miracole, copilul lui Simy e miracolul zilei de azi. Într-o zi, voi avea şi eu miracolul meu.”

 

„„Ce este, de fapt, dragostea? Ce este acest sentiment pe care-l căutam cu toţii? De ce trebuie să avem în suflet acest sentiment, pentru a putea aprecia viaţa la justa ei valoare? De ce trebuie ca iubirea să fie poarta noastră către frumuseţea vieţii? Şi de ce numai iubirea ne aduce liniştea de care avem nevoie?“”

 

„Şi totuşi, am reuşit, pentru că aşa e viaţa, ne dă ceva, ne ia altceva, dar niciodată nu ne lasă de izbelişte. Are rezervat pentru fiecare dintre noi câte o minune şi ne uimeşte de fiecare dată.”

 

„Presupun că răspunsurile sunt în noi, trebuie doar să ne ajute cineva să le descoperim. Şi, mai mult de atât, trebuie să ne dorim, trebuie să ne menţinem vie speranţa în ziua de mâine, încrederea în noi. Minuni se întâmplă şi dorinţe se împlinesc. Să nu uităm să ne dorim, atât.”

0 thoughts on “„Încă o dorință” – Andres

  1. Mulțumesc, Eva! Mă bucur tare mult când cartea reușește să stârnească astfel de sentimente în cititori. Recenzia ta mi-a mers la suflet. :*
    PS. Geo, mulțumesc!

  2. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Dorința mea cea mai mare ar fi să am o cameră uriașă, dedicată doar cărților. Rămâne încă la stadiul de vis… dar sper că într-o zi va fi altfel.

  3. Încă o dorința…sa reușesc sa mi fac o noua biblioteca astfel încât sa poată cuprinde toate cărțile pe care le am

  4. In general nu imi place sa imi spun dorintele, insa as vrea foarte tare sa castige Lazio diseara in derby! In plus mi-ar placea mult sa citesc si eu aceasta carte, imi place chick-lit.

  5. Nu am citit cartea, dar chic lit citesc, atunci cand mai fac pauza de la alte genuri. Ce mi-as dori, pentru mine, pentru lume,am scris in share-ul postat la mine pe profil. Dar uite o dorinta ceva mai “lumeasca”: imi doresc o noua biblioteca in casa, pentru ca nu mai am loc pentru carti 😉. E o dorinta a noastra, a familiei, dar eu vreau mai abitir 😊

  6. As dori ss ma ajute Dumnezeu sa strang bani de o masina pana de Paste ca in vacanta mare sa mergem la mare cateva zile si prin tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d