„Destinule, să te vedem ce poți!” – Rebecca Radd

destinule-rebecca-radd
Încă de la început, trebuie să recunosc faptul că mi-a luat ceva mai multe zile să citesc această carte. În primul rând, pentru că timpul nu mi-a permis, iar în al doilea rând, pentru că după câteva pagini citite, cartea nu prea mi se părea promițătoare.
Așa cum aflăm din descrierea acestei cărți, personajele principale sunt Spencer White și iubitul acesteia, Robbie Walker. Povestea începe cu Spencer, care merge să își viziteze iubitul, pe Robbie, după o perioadă în care nu s-au văzut. Ajunsă la casa acestuia, află de la mama lui că Robbie suferă de amnezie, astfel că nu își amintește nimic. Îndurerată de atitudinea lui față de ea, Spencer își propune să facă tot posibilul pentru a-l ajuta să își recapete memoria, și astfel, să își poată relua relația.
Am simțit, încă de la început, că este scrisă într-un stil adolescentin – desigur, nimic surprinzător în acest sens, având în vedere că autoarea a scris această carte la 15 ani. În acest sens, o admir, și chiar o felicit pentru talentul și ambiția ei.
Trecusem bine de primele 100 de pagini, și încă aveam impresia că acțiunea nu apare deloc. Mai mult, unele dialoguri dintre personaje mi s-au părut superficiale, false. În privința dialogurilor, nu prea am găsit farmecul acelor câtorva replici dintre Spencer, și mama ei. De asemenea, mi s-a părut că lipsește esența, acțiunea. Ajunsesem pe la pagina 170, și deja voiam să renunț. Însă, la îndemnul unei prietene, am continuat să citesc, întrucât mi-a spus ca lucrurile se vor schimba, și chiar îmi va plăcea cartea, până la urmă. Și a avut dreptate!
Într-adevăr, pe la pagina 180-190, acțiunea a început să se contureze, și totul a devenit mai interesant. Ba chiar mai mult, a devenit atât de interesant, încât nu am mai reușit să las cartea din mână, până nu am terminat-o. De aici – adică după ce am trecut bine de jumătatea cărții – lucrurile încep să devină palpitante, Spencer trece printr-o serie de întâmplări, care îl fac pe cititor să se simtă în mijlocul acțiunii. Da, atât de bine este scrisă cartea de aici încolo!
Autoarea îl poartă pe cititor printr-o serie de evenimente neașteptate, creează suspans, neliniște, teamă… Și o face atât de bine, încât și după ce se termină totul, încă te simți prins în mijlocul acțiunii, rămâi cu amintirea a tot ceea ce ai citit. Brusc, totul ia o întorsătură neașteptată, și ești purtat într-un ritm alert, către finalul cărții.
Care este finalul, și dacă Spencer reușește să își atingă scopul, vă invit pe voi să descoperiți, citind cartea.
Ceea ce nu mi-a plăcut este introducerea, până la începutul propriu-zis al acțiunii în sine. Mi-a dat impresia că este o introducere mult prea lungă, și că îi lipsește esența, acel ceva care îl îndeamnă pe cititor să continue cu cititul.
În schimb, mi-a plăcut modul în care autoarea a reușit, în final, să creeze povestea și să crească interesul cititorului de a continua. De asemenea, mi-a plăcut stilul inocent în care este scrisă cartea, îmbinat cu anumite descrieri îndrăznețe.
După părerea mea, este o carte destul de bună, pe care o recomand în special adolescenților și tinerilor, dar și a celor care preferă cărțile de acest gen.

0 thoughts on “„Destinule, să te vedem ce poți!” – Rebecca Radd

  1. Felicitari iubita 🙂 . Frumoasa recenzia. Ai dreptate, cam lunga introducerea daca dupa 170 de pagini devine intetesanta. Sincer acum stau in dubiidaca sa o iau sau nu.

  2. Asta a fost parerea mea, dar poate altii au alta idee despre inceputul cartii. Gusturile mai difera 😉 Oricum, pana in final, e chiar frumoasa, eu spun ca daca ai rabdarea necesara, chiar merita citita. 😘

  3. Felicitari pentru recenzie, Eva!
    Cartea o am de ceva vreme, si tot evitam sa o citesc…fara un motiv anume. Acum o trec la prioritati!

  4. Nu o am.Este pe lista mea cea lunga.Stateam in cumpana,dar nu voi renunta la ea.Ii dau o sansa .Multumesc pentru recomandare.Felicitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.