Visul american e la un pas distanță, cu vacanțele speciale Work and Travel

Facultatea a trecut pe lângă mine și eu prin facultate, ca peștele prin apă. Cei trei ani au zburat, iar eu nu am profitat de niciuna dintre multiplele oportunități pe care Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene le oferea studenților. Însă, dacă aș putea da timpul înapoi, sau dacă aș fi avut atunci judecata de acum, cu siguranță aș fi aplicat pentru programul Work and Travel. Acum, regretele rămân doar regrete, fără posibilitatea de a mai putea întoarce timpul și de a remedia această greșeală. Dar am o fetiță, iar când va crește, o voi încuraja să beneficieze de o vacanță cu Work and Travel, dacă va avea ocazia.

Gândind acum în urmă, cu mintea pe care o am în prezent și cu experiența de viață acumulată de nouă ani, de când am terminat facultatea, probabil că o experiență Work and Travel m-ar fi ajutat mult, mi-ar fi schimbat radical perspectivele asupra vieții și profesiei. Și, deși mă descurc bine cu limba engleză, sunt sigură că o astfel de experiență m-ar fi ajutat să stăpânesc și mai bine limba engleză vorbită, nu doar cea scrisă.

O vacanță specială cu Work and Travel

Îmi amintesc din timpul facultății că ne erau prezentate diferite oferte turistice de tipul Work and Travel. Totuși, pe atunci nu mă atrăgeau și nu conștientizam importanța acestor vacanțe speciale. Acum îmi dau seama ce oportunitate grozavă oferă Work and Travel prin Vacanțele Speciale. Pe lângă posibilitatea de a vedea renumitul New York sau înflorita Florida, puteam să mă bucur de numeroasele avantaje Work and Travel.

Pe vremea facultății, încă eram o persoană destul de introvertită și tăcută. Îmi imaginez că, dacă aș fi participat la programul Work and Travel Vacanțe Speciale, aș fi fost nevoită să socializez, astfel că m-aș fi schimbat încă de pe atunci în persoana sociabilă și vorbăreață care sunt astăzi. În plus, aș fi avut ocazia să văd cu ochii mei care este stilul de viață și ritmul vieții în America, lucruri pe care le pot descoperi în prezent doar din cărți, de la TV, sau din discuțiile cu diverse persoane.

Mă gândesc acum că, dacă aș fi aplicat și eu la programul Work and Travel Vacanțe Speciale, aș fi avut posibilitatea să cunosc oameni din diverse țări și medii sociale, să cunosc și alte culturi. Cu siguranță, ar fi fost o experiență unică și care mi-ar fi lăsat numeroase amintiri frumoase.

De ce orice student ar trebui să participe la programul Work and Travel Vacanțe Speciale?

Cum vă spuneam, eu nu am știut la momentul respectiv să beneficiez de oportunitatea Work and Travel, dar cu siguranță îmi voi încuraja fetița să se înscrie în acest program, dacă va avea ocazia, prezentându-i programul și avantajele lui.

Work and Travel este un program de schimb cultural internațional, aparținând Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul acestui program, studenții la zi din diferite țări ale lumii pot să își petreacă vacanța de vară într-un mod cu totul inedit – lucrând în America. Practic, încă de la denumirea programului – Work and Travel – care este tradus prin Muncă și călătorie, se înțelege scopul acestuia. Programul Work and Travel le oferă studenților posibilitatea de a călători și a munci în SUA, în cadrul unui schimb cultural internațional care le va aduce numeroase beneficii.

Dincolo de călătoria în America, există numeroase avantaje Work and Travel, pe care orice student ar trebui să le aibă în vedere. În primul rând, au șansa de a întâlni cultura americană și de a descoperi orașele preferate din America. Se știe că în America nu este tocmai ușor să ajungi pe cont propriu. Nu este ca și când îți dorești să vizitezi o țară europeană, de exemplu. Însă, prin intermediul Work and Travel, studenții au șansa de a ajunge în SUA.

Într-adevăr, este necesară o anumită investiție în acest program, dar aceasta este recuperată pe perioada verii, atâta timp cât studentul merge în America pentru a munci. Iar dincolo de muncă, timpul liber le oferă studenților ocazia de a călători prin America, pentru a vizita locurile la care au visat dintotdeauna să le vadă.

las-vegas

Majoritatea studenților învață limba engleză încă din școala generală, sau chiar din cea primară. Însă orice limbă străină este mai ușor de învățat atunci când stai o perioadă în țara a cărei limbă vrei să o înveți. Așadar, prin programul Work and Travel Vacanțe Speciale, studenții au ocazia de a exersa limba engleză vorbită și de a-și îmbunătăți aptitudinile de limbă.

Alte avantaje Work and Travel de care se bucură studenții care participă la acest program includ observarea culturii americane, dar și a altor culturi cu care intră în contact pe perioada vacanței petrecute în America, dobândirea unor cunoștințe de business dintr-o companie internațională, dobândirea experienței de muncă internațională, câștigarea independenței, maturizare, dobândirea unor abilități care ar putea să se dovedească utile în viitor și posibilitatea de a lega prietenii cu alți studenți Work and Travel din diferite țări.

Recomand Work and Travel cu CND Turism

Dacă fiica mea ar fi acum studentă, cu siguranță i-aș recomanda să se înscrie în programul Work and Travel Vacanțe Speciale, la CND Turism. Aș opta pentru această agenție, deoarece se ocupă de tot ce este nevoie pentru studenții care aplică la programul Work and Travel. Alături de diversele oferte turistice, CND Turism le prezintă studenților oferte de job în cadrul programului, le oferă cursuri gratuite de limba engleză studenților care au nevoie, se ocupă de programarea interviului pentru viză, organizează interviul cu angajatorul și ajută cu rezervarea biletelor de avion.

În plus, sunt dispuși și chiar deschiși în a-și povesti propria experiență în SUA, pentru a susține importanța și beneficiile pe care programul Work and Travel Vacanțe Speciale le are pentru studenții participanți.

Articolul a fost scris pentru cea de-a 17-a probă din cadrul competiției SuperBlog 2018.

Disclaimer: Pozele aparțin sponsorului CND Turism.

6 thoughts on “Visul american e la un pas distanță, cu vacanțele speciale Work and Travel

  1. Sa stii ca si eu as da timpul inapoi, daca s-ar putea, ca sa fac asa o excursie in SUA. Dar cum nu se mai poate asta, ma gandesc ca o sa ii prinda bine fiului meu existenta unor astfel de agentii care organizeaza asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.